Karangan sambutan hari kemerdekaan

karangan sambutan hari kemerdekaan Pada hari sabtu yang lalu, sekolah saya telah mengadakan sambutan hari kebangsaan majlis ini diadakan di dewan sekolah dewan sekolah dihias dengan cantik majlis dimulakan pada pukul 800 pagi dengan bacaan doa.

Kebaikan sambutan hari ulang tahun kemerdekaan ini adalah dapat memupuk semangat patriotik atau cinta akan negara dengan menyambut hari ulang tahun kemerdekaan, seseorang itu akan merasai pengalaman itu sendiri dan berasa megah dengan hari kemerdekaan negaranya sendiri. Contoh karangan sambutan bulan kemerdekaan hari ulang tahun kemerdekaan negara malaysia yang kita sambut setiap tahun mempunyai kebaikan dan kepentingannya yang tersendiri hari tersebut merupakan hari kebesaran negara yang perlu disambut dan dihayati oleh semua rakyat yang cintakan akan negara ini. Contoh karangan : sambutan hari kemerdekaan (2008) loading.

Karangan pengalaman /cerita soalan: 1 6 september setiap tahun adalah ulang tahun penubuhan negara kita malaysia sempena hari ulang tahun tersebut, pelbagai acara diadakan di seluruh negara kamu dan rakan-rakan pernah menyaksikan acara sambutan ulang tahun tersebut ceritakan pengalaman kamu itu. Sambutan hari kemerdekaan pada 31 ogos setiap tahun memang membawa makna yang besar kepada masyarakat dan negara sambutan ini memberi makna bahawa kita memiliki sebuah negara berdaulat.

Sambutan hari kemerdekaan (31ogos 2008) pada hari sabtu yang lepas, saya dan rakan-rakan pergi ke dataran merdeka kami pergi ke sana untuk menyambut hari kemerdekaan yang ke-51 malaysia perjalanan kami agak panjang disebabkan kesesakan lalu lintas yang berlaku sepanjang jalan menuju ke dataran merdeka. Contoh karangan upsr kepada seluruh rakyat malaysia tanpa mengira bangsa dan agama kerana pada hari tersebutlah negara kita mencapai kemerdekaan perarakan kereta berhias dan pertunjukkan akrobatik jet pejuang turut memeriahkan lagi suasana sambutan hari kebangsaan.

Acara sambutan hari kemerdekaan biasanya dimulakan dengan upacara menaikkan bendera malaysia iaitu “jalur gemilang” sewaktu bendera dinaikkan lagu “negaraku” dinyanyikan bersama-sama dengan penuh semangat selepas itu ,ikrar taat setia dilafazkan sebagai janji taat setia rakyat kepada negara.

Sambutan hari kebangsaan 2013-05-31 18:34 hari ini ialah 31 ogashari ini juga dikenali sebagai hari kemerdekaanhari tersebut merupakan hari yang terpenting kepada negara malaysiasetiap 31 ogas merupakan hari yang bermakna kepada seluruh rakyat malaysia kerana menandakan negara kita bebas daripada penjajahan negara-negara asing. Sambutan bulan kemerdekaan ini amat penting bagi memupuk nilai-nilai murni di kalangan rakyat penduduk malaysia yang pelbagai kaum amat memerlukan penghayatan nilai murni dalam kehidupan seharian antara nilai-nilai murni yang boleh diterapkan ialah nilai kerajinan, bekerjasama dan rasional. Sebagai kesimpulan, banyak aktiviti yang diadakan dalam sambutan bulan kemerdekaan peringkat sekolah program-program yang diadakan ini banyak memberikan kebaikan kepada pelajar dan guru pada pendapat saya, program sambutan bulan kemerdekaan telah dapat memupuk semangat patriotisme di kalangan pelajar.

Karangan sambutan hari kemerdekaan

Seterusnya melalui sambutan hari kemerdekaan, kita dapat mengekalkan perpaduan antara kaum di negara kita umum mengetahui bahawa melayu, cina dan india merupakan kaum majoriti di negara kita selain kaum dusun, kadazan, bidayuh, melanau yang menjadi kaum minoriti. Laporan: sambutan hari kemerdekaan kali ke-47 laporan: sambutan hari kemerdekaan kali ke-47 setiap tahun negara kita akan mengadakan sambutan hari kemerdekaan negara bagi mengingati detik bersejarah yang amat berharga kepada semua rakyat malaysia.

karangan sambutan hari kemerdekaan Pada hari sabtu yang lalu, sekolah saya telah mengadakan sambutan hari kebangsaan majlis ini diadakan di dewan sekolah dewan sekolah dihias dengan cantik majlis dimulakan pada pukul 800 pagi dengan bacaan doa. karangan sambutan hari kemerdekaan Pada hari sabtu yang lalu, sekolah saya telah mengadakan sambutan hari kebangsaan majlis ini diadakan di dewan sekolah dewan sekolah dihias dengan cantik majlis dimulakan pada pukul 800 pagi dengan bacaan doa.
Karangan sambutan hari kemerdekaan
Rated 3/5 based on 28 review
Download